Verkkouutiset

Vihreiden Haavisto Caruna-kaupoista HS:lle 2013: ”Ei pääse vapaasti hinnoittelemaan”

Sähkönjakeluverkko ei ole sellainen infrastruktuurin osa, johon valtion olisi kannattanut lähteä sijoittamaan, Pekka Haavisto totesi vuonna 2013.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtion omistajaohjausministerinä Fortumin sähköverkkojen kaupan aikaan ollut vihreiden Pekka Haavisto puolusti Fortumin sähkönjakeluverkkojen myyntiä Helsingin Sanomien haastattelussa joulukuussa 2013.

Hän muun muassa muistutti sähkönsiirron olevan vahvasti säänneltyä toimintaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Kukaan ei rullaa verkkoa ja vie mennessään. Fortum on itse sähköntuottaja, ja heilläkin on intressinä ollut valita sijoittaja, jolla on pitkäaikainen pyrkimys pitää ostamansa verkko kunnossa”, Haavisto sanoi.

Haaviston mielestä sähkönjakeluverkko ei ole sellainen infrastruktuurin osa, johon valtion olisi kannattanut lähteä sijoittamaan.

Haavisto totesi verkon uutta omistajaa sitovan samat säännöt kuin muitakin.

”Tässä ei pääse vapaasti hinnoittelemaan, ja vastapainoksi toimijalla on paljon velvoitteita verkon huollosta, korvausvastuusta asiakkaalle ja niin edelleen”, Haavisto sanoi.

Fortumin verkot myytiin sittemmin Carunalle. Yhtiö on joutunut viime päivinä kovan hinnankorotuskohun kohteeksi sen jälkeen, kun se ilmoitti noin 27 prosentin korotuksista sähkön siirtohintoihin. Yhtiö on perustellut korotuksia sähköverkkojen parantamisen vaatimilla noin 200 miljoonan euron investoinneilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)