Verkkouutiset

Ruotsalaiskirjassa julkaistiin Mannerheimin alastonkuva

Televisiosta tutun Herman Lindqvistin uutuuskirja Suomen marsalkasta esittelee luonnonasuisen suurmiehen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsalainen historiakirjailija Herman Lindqvist vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Helsingissä. Hänen juuri Ruotsissa ilmestynyt 60. kirjansa on nimeltään Mannerheim – Marsken – Masken – Myten (Bonniers).

Suomen marsalkan elämästä kattavasti ja tarkkaan kertova kirja sisältä valokuvan, joka saattaa hätkähdyttää. Se on kirjan osassa, joka kertoo Gustaf Mannerheimin (1867-1951) ”onnellisista vuosista” 1909-14 Puolassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Valokuvassa tuolloinen nelikymppinen eversti tai kenraali ratsastaa täysin alastomana hevosella. Taustalla näkyy niin ikään alastomia ratsastajia. Lindqvistin tekstin mukaan ”hän oli usein leikkisällä tuulella, kuten tässä joen ylityksessä jossain Puolassa”.

Ilta-Sanomat kertoi kaksi vuotta sitten, että kyseinen kuva on julkaistu Valittujen Palojen kirjassa Mannerheim – Tuttu ja tuntematon.

Lindqvistin kirjan mukaan kuvan lähde on tuntematon. IS:n mukaan se on osa Valokuvataiteen museolla olevaa, Mannerheimin jäämistöstä löytynyttä hänen omien negatiiviensa kokoelmaa Puolan-vuosiltaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)