Verkkouutiset

Päivi Räsänen: Luokan pellet pärjäävät politiikassa kympin tyttöjä paremmin

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen katsoo Ilkka-lehdessä, että miehet osaavat ryhmäytyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusta, vihreät, Sdp ja aikanaan vasemmistoliittokin ovat vaihtaneet naispuheenjohtajasta mieheen. Eduskuntapuolueiden ainoa naispuolinen puheenjohtaja tällä hetkellä on kristillisdemokraattien sisäministeri Päivi Räsänen.

Päivi Räsäsen Ilkan ja Keskipohjanmaan sunnuntaihaastattelussa todetaan hänen uskovan, että ”ryhmän ihailusta eläneet luokan pellet saattavat pärjätä politiikassa paremmin kuin kympin tytöt”.

”Aika monet naispoliitikoista ovat kympin tyttöjä, joille on tärkeää hallita ja opiskella asiat. Politiikassa kannatukseen voi osaamista enemmän kuitenkin vaikuttaa se, mitä asiat näyttävät”, Päivi Räsänen sanoo.

Naisten etuna oleva naistenlehtijulkisus ei Räsäsen mukaan välttämättä hyödytä johtavassa asemassa olevaa.

Hänen mukaansa kristillisdemokraateille nainen on ollut luonteva veturi eikä häntä itseään valittu miltään osin sukupuolen perusteella.

”Meidän puolueessa se, että nainen pitää saada puheenjohtajaksi, ei koskaan ollut mikään juttu. Ehkä joissakin puolueissa se oli, mutta uutuudenviehätys on mennyt ohi”, Räsänen toteaa.

Hän toteaa Anneli Jäätteenmäen jätetyn keskustassa täysin yksin ja on etsinyt Ilkan mukaan syitä koulun pihalta asti.

”Ainakin omassa kansakouluvaiheessani pojat ryhmäytyivät isoihin porukoihin, mutta tytöillä oli usein yksi hyvä ystävä. Politiikan johtotehtävissä tarvitaan nimenomaan ryhmäytymistä. Eivätkö naiset ole oppineet hyödyntämään tukiryhmiä yhtä hyvin kuin miehet”, Räsänen kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)