Sdp:n ryhmäjohtaja Demokraatissa: Syömme Suomessa pian radikaalisti vähemmän lihaa

Antti Lindtman ryhtyi vuosi sitten kasvissyöjäksi.

  • LKS 20170304 - Kasvispihvejä myynnissä Lidlin Nöykkiön-myymälässä Espoossa 3. maaliskuuta 2017. Yliopistokaupungeista liikkeelle lähtenyt vegebuumi ei enää tunne alueellisia rajoja. Suosituimpia kasvistuotteita saa isojen kauppaketjujen kaikista myymälöistä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan mielestä tulevaisuus on kasvispihvien.

    ()
  • LKS 20170620 SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman eduskunnan täysistunnossa 20. kesäkuuta 2017. Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 104-85. Eduskunta äänesti luottamuksesta pääministeri Sipilän eilen antaman tiedonannon jälkeen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Antti Lindtman.

    ()

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo Demokraatti-lehdessä opetelleensa elämään ilman lihatuotteita.

Hänen mukaansa "reilun vuoden kasvissyönnin jälkeen voin todeta, ettei sitä grillimakkaraa edes kaipaa".

– Muutaman vuoden kuluttua syömme myös Suomessa radikaalisti vähemmän lihatuotteita. Tämä on asia, jossa kannattaa ottaa etunojaa, Antti Lindtman sanoo Demokraatille.

Lindtmanin mukaan asiassa tarvitaan positiivista kannustamista.

– Kulutustottumuksia voi muuttaa askel kerrallaan ilman syyllistämistä ja vouhotusta. Esimerkiksi julkisissa hankinnoissa voitaisiin lisätä ilman suurta meteliä kasvisten osuutta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.