Verkkouutiset

Yrittäjä lähtee veropakolaiseksi Viroon – ”työtätekevää ei kukaan ymmärrä”

Kauppavalmennusta tarjoava Juha Ketola muuttaa Turengista Tallinnaan yrittämään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sanon ihan suoraan, että suurin syy lähtöön on verot. Saan jatkuvasti lukea syitä, miksi työtätekeviltä pitäisi verottaa enemmän ja enemmän ja antaa rahat julkisen sektorin suojatyöpaikkoihin (ja) niille, jotka eivät tee töitä, kauppiaan töistä yrittäjäksi siirtynyt Juha Ketola kirjoittaa Facebookissa.

Hän toteaa saaneensa yrityksensä sujuvasti ja nopeasti rekisteröityä Viroon ja siirtävänsä kaiken päätoiminnan sinne.

Hävikin pienentämistä lähinnä ruokakaupoille tarjoavasta noin puolitoistavuotiaasta yrityksestä Suomeen jää vain haarakonttori.

– Työtätekevää ei kukaan ymmärrä, kaikkia muita kyllä. Suomalaisista valtaosa on edunsaajia, jotka eivät halua eduistaan luopua, joten turha taistella tuulimyllyjä vastaan. Kannattaa antaa ainut ääni mikä vaikuttaa ja äänestää jaloillaan, Ketola toteaa Suomen oloista.

Juha Ketola sanoo, että ”olen saanut tarpeekseni Suomen yrittäjä- ja menestyjävihamielisestä kulttuurista”.

– Minua auttanut virolainen auttaa Viroon keskimäärin yhden suomalaisyrityksen joka päivä.

Hämeen Sanomissa hän toteaa aloittavansa kasvavan toiminnan mieluummin Virossa, jossa voitoista ei tarvitse maksaa veroa, jos voitot käytetään esimerkiksi investointeihin.

– Tulen työläisperheestä, jossa tykättiin hyvinvointivaltiojutuista. Mutta mitä enemmän perehdyin taloustieteeseen, sitä enemmän aloin kyseenalaistamaan hyvinvointivaltion nimissä tehtyjä ratkaisuja, hän sanoo.

Ketolan mukaan Suomi ei muutu ennen kuin rahat loppuvat. ”Sama olla edesauttamassa kehitystä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)