Verkkouutiset

SS: Kyselyn mukaan kansa säästäisi maahanmuutosta

Tuoreen kyselyn mukaan kansalaisista 42 prosenttia on sitä mieltä, että valtion menoja pitäisi leikata eniten maahanmuutosta, kirjoittaa Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tietoykkönen Oy:n tekemän kyselyn mukaan 42 vastaajista oli sitä mieltä, että valtion menoja voisi leikata eniten maahanmuutosta.

Säästölistan kärkeen osuvat myös kehitysyhteistyö (35 % vastaajista), kansainvälinen kriisinhallinta (32 %), urheilu (32 %) ja kulttuuri (31 %). Myös yritystukien leikkaaminen kuului suosituimpiin säästökohteisiin.

Maahanmuuton leikkausta kannattivat eniten perussuomalaiset (79 % kannattajista) ja keskustalaiset (51 %), ja vähiten sitä kannattivat vasemmistoliittolaiset ja vihreät. Maahanmuuton leikkausta kannatettiin enemmän pohjois- ja itäosissa maata.

Nykyistä enemmän rahaa suomalaiset ohjaisivat sosiaali- ja terveyspalveluihin (64 % vastaajista), koulutukseen, opetukseen ja tutkimukseen (55 %), poliisille ja pelastustoimeen (45 %) ja teiden ja ratojen rakentamiseen sekä kunnossapitoon (42 %).

Kyselyn teettivät Savon Sanomat, Keskisuomalainen, Etelä-Suomen Sanomat, Karjalainen ja Keskisuomalainen-konsernin Etelä-Suomen Median lehdet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)