Teuvo Hakkarainen luki ääneen Sdp:n edustajan Syyria-kysymyksen - "onko tämä rauhanturvaamista"

Perussuomalaisten kansanedustaja protestoi leimaamistaan rasistiksi.

  • Teuvo Hakkarainen.

    ()

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) osallistui tiistai-iltana eduskunnan keskusteluun koulutusyhteistyöstä Irakissa.

Teuvo Hakkarainen viittasi ensin Sdp:n Ilkka Kantolan puheeseen. Siinä Kantola puhui Isil:in pysäyttämisestä ja sanoi olevan "niitä, jotka vaikenevat, kääntävät selkänsä eivätkä ryhdy toimiin pahuuden pysäyttämiseksi".

Hakkarainen valitteli saaneensa itse aikanaan muslimeista Facebookiin kirjoittaessaan paljon kritiikkiä siitä, että hänen kirjoituksensa olisi ollut rasistinen.

Toisena kohtanaan PS:n kansanedustaja otti esiin Sdp:n Tuula Väätäisen esittämän arvostelun. Hakkarainen esitteli juttua, jossa Väätäinen oli "tyrmistynyt Hakkaraisen islam-kritiikistä".

Teuvo Hakkarainen kysyi, onko Tuula Väätäinen itse esittänyt Sdp:n keinon Isisin pysäyttämiseksi.

Hakkarainen luki sanasta sanaan Väätäisen tästä linkistä löytyvän kirjallisen kysymyksen "Syyrian sisällissotaan osallistuneiden Suomen kansalaisten oikeus sosiaaliturvaan" 12. syyskuuta 2013. Siinä Väätäinen kysyi asianmukaisesta kohtelusta ja sosiaaliturvan suhtautumisesta Syyrian sodasta palaavien Suomen kansalaisten tarvitsemaan hoitoon ja kuntoutukseen.

– Onko tämä sitä rauhanturvaamista tässä maassa? Tämä kysymys, minä esitän sen, Hakkarainen päätti kysymyksen luettuaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.