Verkkouutiset

”Huoltoriitojen tuomioistuinsovittelu koko maahan”

Eduskunnan lakivaliokunta kannattaa huoltoriitojen asiantuntija-avusteisen tuomioistuinsovittelun vakinaistamista ja laajentamista koko maahan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valiokunta antoi asiasta yksimielisen mietinnön tiistaina.

Osassa käräjäoikeuksia on vuoden 2011 alusta lähtien kokeiltu asiantuntija-avusteista huoltoriitojen sovittelua. Kokeilusta saadut kokemukset ovat olleet myönteisiä, sillä ne osoittavat, että tuomareiden ja asiantuntija-avustajien moniammatillinen yhteistyö tehostaa huoltoriitojen sovittelua ja parantaa sen laatua.

Lisäksi sovittelu on ollut oikeudenkäyntiä nopeampaa, jolloin huoltoriitaan on voitu puuttua oikeudenkäyntiä ripeämmin. Sovintojen lisääntyminen on myös vähentänyt sosiaalitoimelle tehtäviä selvityspyyntöjä ja siten helpottanut sosiaalitoimen työtilannetta.

Asiantuntijapalveluiden järjestäminen tulee käräjäoikeuden hallinnollisen kanslian sijaintikunnan tehtäväksi, mutta valtio maksaa kunnalle tästä korvauksen.

Sovittelun osapuolille asiantuntuja-avustajan käyttäminen on maksutonta. Näin turvataan, että asiantuntijapalvelut ovat tasavertaisesti kaikkien vanhempien käytettävissä heidän taloudellisesta asemastaan riippumatta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)