Verkkouutiset

HS: Turun puukottaja etsi marttyyrikuolemaa

Turun terrori-iskun tekijällä oli puukotuksen lisäksi kaksi vaihtoehtoista iskukohdetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hän oli miettinyt muitakin kohteita, mutta hän oli peräytynyt suunnitelmista, Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot kertoo Helsingin Sanomien mukaan.

Krp:n mukaan Abderrahman Bouanane oli jo ”aika lähellä” toteuttaa toisen vaihtoehtoisen teon, mutta hän vetäytyi, koska paikalla oli liikaa ihmisiä. Vaihtoehtoisten suunnitelmien uhrit olisivat olleet myös miehiä. Lardotin mukaan toinen vaihtoehtoisista iskukohteista oli samalle päivälle, mutta toinen toiselle päivälle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Bouanane surmasi Turussa kaksi naista ja haavoitti kahdeksaa ihmistä perjantaina 18. elokuuta.

Poliisi sai myös haltuunsa epäillyn tekemän manifestin. Hän oli kirjoittanut sen käsin, mutta ennen tekoa hän luki sen Turun tuomiokirkon lähellä ja julkaisi pikaviestipalveluissa.

Lardotin mukaan miehen epäillään omaksuneen ISIS:n ideologiaa. Krp:n käsityksen mukaan mikään terroristijärjestö ei ole ottanut iskua nimiinsä, koska tekijä jäi henkiin. Tutkinnan mukaan näyttää siltä, että tekijän oli tarkoitus jatkaa iskua niin pitkään, että poliisi tappaa hänet.

Lardotin mukaan esitutkinnassa ei selvitetä pelkästään puukotusta, vaan siinä halutaan myös tietoa siitä, olisiko Suomessa samanmielisiä henkilöitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)