Verkkouutiset

Vakoilupaljastukset näkyvät – hylkääkö kansa Facebookin ja Googlen?

Tietovuotaja Edward Snowdenin paljastukset ovat vaikuttaneet ihmisten tietoturva-asenteisiin, tuore kysely paljastaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisen tietoturvayhtiön F-Securen kyselyn mukaan monet ovat valmiita noudattamaan NSA:n laajat vakoiluohjelmat paljastaneen Edward Snowdenin taannoin antamaa suositusta ja vaihtamaan Dropboxin, Facebookin ja Googlen sellaisiin palveluihin, joissa tietoturva ja yksityisyyden suojaaminen on huomioitu paremmin.

Kuudessa maassa toteutetun kyselyn tulokset osoittavat myös, että suuri osa ihmisistä on jo muuttanut netinkäyttötapojaan yksityisyytensä suojaamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kyselyyn vastanneista 53 prosenttia kertoi, että he olisivat valmiita vaihtamaan Googlen kaltaiset palvelut paremmin yksityisyyttä suojaaviin palveluihin ja haluaisivat välttyä profiloinnilta.

46 prosenttia vastaajista oli puolestaan valmis maksamaan siitä, ettei heidän henkilökohtaisia tietojaan välitetä Yhdysvaltojen kautta. Lisäksi 70 prosenttia kertoi olevansa huolissaan mahdollisista tiedustelupalveluiden harjoittamasta valtiollisesta valvonnasta maissa, joiden kautta heidän tietojaan välitetään.

Peräti 68 prosenttia vastaajista sanoi suojaavansa yksityisyyttään ainakin osan ajastaan netissä käyttämällä sovelluksia, jotka auttavat säilymään tuntemattomana tai käyttämällä viestiliikennettä salaavia sovelluksia.

57 prosenttia vastaajista ei pitänyt siitä, että yritykset keräävät profiilitietoja vastineeksi ilmaisen palvelun käytöstä.

”Kyselyn tulokset osoittavat miten mielipiteet ovat muuttumassa”, F-Securen kuluttajatuotteiden tietoturvasta vastaava johtaja Samu Konttinen toteaa yrityksen tiedotteessa.

”Tietoturva perustuu aina luottamukseen ja monet alan yritykset ovat nyt joutuneet tinkimään vaatimuksistaan”, Konttinen sanoo.

F-Securen kyselyyn osallistui yhteensä 800 vastaajaa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Brasiliassa ja Filippiineillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)