Verkkouutiset

Selvitys: Eläkekatto johtaisi vain hyvätuloisten lisäeläkejärjestelyihin

Eläkkeiden kehityksessä ei ole viime vuosina tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka puoltaisivat eläkekaton käyttöönottoa, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eläketurvakeskus on päivittänyt vuonna 2009 tekemänsä selvityksen niin kutsutusta eläkekatosta, jossa määriteltäisiin eläkkeelle enimmäismäärä kuukaudessa.

Päivitetyn selvityksen mukaan eläkkeiden kehityksessä ei ole viime vuosina tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka puoltaisivat eläkekaton käyttöönottoa.

EU-maiden vertailussa Suomen eläkeläisten tuloerot ovat keskimääräistä pienemmät. Ylimmän kymmenyksen keskieläke vastasi viime vuonna suunnilleen palkansaajien keskiansioita.

Eläkkeensaajia oli viime vuonna yhteensä 1,4 miljoonaa, joista noin 138 600 sai eläkettä vähintään 2 535 euroa kuukaudessa.

Päivitetyn selvityksen mukaan eläkekatto ei poistaisi julkisuudessa huomiota herättäneitä yksittäisiä suuria eläkkeitä. Selvityksessä muistutetaan eläkekaton johtaneen useimmiten ulkomailla siihen, että lakisääteisen eläkejärjestelmän ulkopuolelle on syntynyt toinen eläkejärjestelmä.

Suomessakin kaikkein korkeimmat eläkkeet syntyvät jo nyt työeläkkeen ja erilaisten johtajasopimuksessa määriteltyjen lisäetujen yhdistelmänä. Näitä lisäetuja eläkekatto ei leikkaisi, vaan seurauksena olisi erillinen eläkejärjestelmä hyvätuloisille.

ETK luovutti sosiaali- ja terveysministeriölle päivitetyn selvityksensä eläkekatosta torstaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)