Verkkouutiset

Köyhien lapsiperheiden vanhemmat eivät luota viranomaisiin

Viranomaisten sijaan köyhissä lapsiperheissä luotetaan tuoreen tutkimuksen mukaan omiin kykyihin sekä omiin läheisiin ja sukulaisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sanna-Liisa Liikanen on sosiaalityön ammatillisessa lisensiaatintyössään Diakonia-ammattikorkeakoulussa tutkinut, mihin köyhien lapsiperheiden vanhemmat luottavat.

Tutkimuksen aineistona Liikanen käytti 42 lapsiperheen vanhemman kirjoituksia köyhyydestä. Kirjoittajat olivat osallistuneet Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä -kirjoituskilpailuun vuonna 2006.

Liikasen mukaan yhteistä kaikille kirjoituksille on viranomaisia kohtaan usein tunnettu epäluottamus. Palvelut ja tuen tarve eivät ole kohdanneet, ja kokemukset asioinnistakin ovat olleet huonoja.

Sen sijaan kirjoituksissa koettiin luottamusta omaan lähiverkostoon ja omiin kykyihin tai mahdollisuuksiin selviytyä.

– Tuloksista voidaan päätellä, että perheiden läheisiltään ja sukulaisiltaan saama tuki on tärkeää. Luonnollisten yhteisöjen merkitys tulisi huomioida sosiaalityössä vahvemmin, Liikanen toteaa.

Lisäksi sosiaalityössä pitäisi kiinnittää enemmän huomiota asiakkaan kohtaamiseen sekä annettavan tuen konkreettisuuteen ja oikea-aikaisuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)