Verkkouutiset

Keskustan Anttila: Vapaan liikkuvuuden Eurooppa ei kykene pysäyttämään ISIS:iä

Rajatarkastukset ja tehokkaampi valvonta auttaisivat kitkemään terrorismia Euroopasta, toteaa keskustan kansanedustaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) toivoo Euroopan unionilta uudistuksia, joissa huomioidaan unionin kansalaisten turvallisuusuhat. Anttilan mielestä EU-maille siirtynyt uudistusvastuu on perusteltua, sillä unioni ei kykene hänen mukaansa oma-aloitteisesti uudistamaan toimintaansa.

Anttila kirjoittaa tiedotteessaan, että pakolaispolitiikka ja terrorismin torjunta ovat suurimmat EU:n tämänhetkiset haasteet.

– En usko siihen, että rajaton ja vapaan liikkuvuuden Eurooppa kykenee ISISin pysäyttämään. Kaiken lisäksi eteläisen Euroopan EU-raja on vuotanut kuin seula miljoonan pakolaisen tullessa EU-alueelle viimeisen vuoden aikana. Näiden joukossa ovat tulleet ISIS-terroristitkin, Anttila toteaa.

Anttila muistuttaa, että vapaata liikkuvuutta perustellaan usein vapaakaupan vaatimuksilla.

– Olemme nyt kuitenkin täysin toisenlaisessa ajassa, terrorismin maailmassa, jossa on pakko harkita toimien järkevyyttä, hän sanoo.

Kansanedustaja peräänkuuluttaa konkreettisia toimia terrorismin torjumiseksi.

– Ainakin pitää selvittää mahdollisuudet ottaa käyttöön rajatarkastukset ja tehokkaampi valvonta ISISin kitkemiseksi Euroopasta, hän vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)