Verkkouutiset

Sdp:n Antti Rinne: Ruotsin valinta YK:n turvallisuusneuvostoon mahdollisuus Suomelle

Antti Rinne haluaa Pohjoismaille yhteiset tavoitteet turvallisuusneuvostoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne pitää Ruotsin valintaa YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi erinomaisena asiana. Rinne haluaa Pohjoismaille yhteiset tavoitteet turvallisuusneuvostoon ja peräänkuuluttaa hallitukselta aktiivisuutta.

– Ruotsin valinta turvallisuusneuvostoon on ennen kaikkea mahdollisuus Suomelle ja Pohjoismaille tiivistää yhteistyötä ja edistää yhteistä arvopohjaamme maailman vaikutusvaltaisimmassa kansainvälisessä elimessä. Sen vuoksi Suomen ja muiden Pohjoismaiden pitäisi luoda yhteiset tavoitteet turvallisuusneuvostoon, Antti Rinne toteaa tiedotteessaan.

Rinteen mukaan Ruotsin valinta osoittaa sen, että pohjoismaista diplomatiaa tarvitaan juuri nyt ja siinä työssä Suomen pitää olla aktiivisesti mukana. Hän näkee Suomen ja muiden Pohjoismaiden yhteisinä tavoitteina YK:n toimintaedellytysten vahvistamisen kriisien ennakoinnissa ja ratkaisemisessa.

– Epävakaassa ja rauhattomassa maailmassa ihmisoikeuksien ja ihmisten tasa-arvon parantaminen on kestävää turvallisuuspolitiikkaa. Naisten aseman parantaminen ja ilmastonmuutoksen torjuminen ovat tämän työn keskiössä. Näitä arvoja Suomen pitää yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa edistää ja Sipilän hallituksen pitäisi olla asiassa aktiivinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)