Verkkouutiset

Naiset pärjäävät miehiä huonommin aivohalvauksen jälkeen

Aivohalvauksen seuraukset voivat olla naisille pahemmat kuin miehille, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Naisilla on muun muassa enemmän kipuja ja masennusoireita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uutispalvelu Duodecimin siteeraamat yhdysvaltalaisten tulokset julkaistiin Neurology-lehdessä, ja niiden perusteella naisilla on enemmän vaikeuksia vielä vuoden kuluttua aivohalvauksesta, mutta erot ovat suurimmillaan noin kolme kuukautta sairastumisesta.

Osalle potilaista vaikeudet tarkoittivat kipuja tai liikkumisvaikeuksia, osa kärsi masennuksesta tai ahdistuneisuudesta ja osalla oli vaikeuksia suoriutua arkiaskareista.

Tutkimukseen osallistui 1 400 aivoinfarktin tai ohimenevän aivoverenkiertohäiriön saanutta 56–77-vuotiasta miestä ja naista.

Aivohalvaukseen sairastuu vuosittain noin 14 000 suomalaista. Verenvuoto aivoissa aiheuttaa neljänneksen aivohalvauksista. Loput ovat aivoinfarkteja, jotka johtuvat aivovaltimoiden tukkeutumisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)