Verkkouutiset

Legendaarinen rahaministeri patistelee uudistuksiin: ”yleislakkokin voi toteutua”

Iiro Viinasen mielestä seuraavan hallituksen pitäisi toteuttaa laajat työmarkkinoiden uudistukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Työelämän lainsäädännön modernisointi olisi aivan A ja O saada liikkeelle nopeasti, ministeri Iiro Viinanen (kok.) sanoo Verkkouutisille.

Uudistuksen myötä työehdoista pitäisi tehdä joustavampia. Erityisesti nuoret pitäisi pystyä työllistämään joustavammin ehdoin.

– Työmarkkinaosapuolille voisi antaa kolme kuukautta aikaa tuoda uudistukset esiin, ja sen jälkeen valtio tekee itse päätökset, Viinanen neuvoo.

Tähän saakka työmarkkinoiden uudistukset ovat jääneet vaisuiksi. Hallitukselta on puuttunut rohkeus toteuttaa työmarkkinoita koskevia lainsäädäntöuudistuksia, jos niillä ei ole ollut työmarkkinajärjestöjen siunausta.

– Yleislakon uhka on aina ollut se, joka on pannut hallituksen polvilleen, Viinanen kertoo.

Hän ei pidä mahdottomana skenaariona, että yleislakko voisi toteutuakin, jos hallitus päättäisi runnoa päätökset läpi kolmikannasta välittämättä.

– Kyllä se voi toteutua, mutta sittenhän selviää kansalaisille, minkälaisessa jamassa tämä maa on, jos ei siihen mennessä ole vielä ymmärretty, Viinanen sanoo.

Nykyisiltä poliitikoilta on Viinasen mukaan puuttunut osaamista ja ”rohkeutta tehdä päätöksiä”.

Seuraavan hallituksen päättäjiä Viinanen suosittelee ”näyttämään, kuka on isäntä talossa”.

– Puolueiden puheenjohtajat pistäkööt jokainen omat joukkonsa riviin. Se edellyttää tietysti sitä, että kaikki puolueet hallituksessa toimivat samaan suuntaan, Viinanen toteaa.

Ministeri toivoo, että kokoomus olisi mukana seuraavassa hallituksessa, koska ”se on ainut puolue, joka vakavasti on yrittänyt kantaa huolta valtion taloudesta”.

– Jos keskusta ja demarit tulevat hallitsemaan, siitä ei hyvää seuraa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)