Verkkouutiset

Osmo Soininvaara: Populismi on korvannut kommunismin pelon kohteena

Vihreiden veteraanipoliitikko pohtii poliittisia uhkakuvia blogissaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kansainvälisessä lehdistössä kirjoittaa lähes viikoittain joku poliittista oikeistoa edustava tarpeesta pehmentää kapitalismia, koska muuten populismin voittokulkua ei pysäytä mikään. Populistit ovat korvanneet uhkana kommunismin, puolueensa puheenjohtajana, kansanedustajana ja ministerinä toiminut Osmo Soininvaara kirjoittaa.

Hänen mukaansa sosialismin romahdus johti osaltaan siihen, että digitalisaation ja robotisaation yhteiskunnallista hintaa ei pyritty pehmentämään tehokkaammin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Soininvaara pitää kuitenkin uhan realisoitumista poliittisten toimijoiden kirjoituksiin hyvänä, vaikka populistien tarjoamat ratkaisut toimivat hänen mukaansa yhtä huonosti kuin sosialismi.

– Englanninkielisissä kirjoituksissa populisteja kutsutaan estottomasti taantumuksellisiksi, koska he haluavat takaisin menneisiin hyvin aikoihin. Suomessa pitäisi saada neuvostokauppa takaisin ja selluloosan keitto eukalyptuksesta kielletyksi, eikä paluu menneeseen olisi muuallakaan olisi sen helpompaa.

Soininvaaran mukaan pienet palkat tulonsiirroilla täydennettynä on hyväksyttävä massatyöttömyyttä pienempänä pahana.

– Tavaroiden valmistus ei jatkossa juuri työllistä. Uusien tuotteiden kehittäminen on kannattavaa, mutta siinä suurin ihmistä osa pärjää yhtä huonosti kuin minä jalkapalloammattilaisena.

Soininvaaran mukaan palveluammattien hyödyntäminen on Suomessa hidas tie.

– Palvelujen käyttö ei kuulu kulttuuriimme eivätkä palvelut menesty kunnolla kuin suurissa kaupungeissa. Jos palvelujen kysyntää halutaan nopeasti lisätä, niiden olisi oltava nykyistä halvempia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)