Sodanaikaiset SA-kuvat julki netissä

Puolustusvoimien kuvakeskus julkaisee 170 000 SA-valokuvaa Internetissä.

Arkiston kuvat ovat valtaosin päämajan alaisten tiedotuskomppanioiden TK-kuvaajien ottamia. Suomalaisen valokuvan historian asiantuntijat pitävät digitoitujen SA-kuvien kulttuurihistoriallista arvoa ainutlaatuisena.

Kokoelma sisältää kuvia maa-, meri- ja ilmavoimista sekä kotirintamalta. Kuvat kertovat lisäksi puhdetöistä ja lottien tehtävistä. Osassa kuvista käy ilmi myös sodan raakuus, mikä saattaa järkyttää herkimpiä katselijoita.

Kuvia saa julkaista ja käyttää vapaasti. Kuvia julkaistessa on käytettävä SA-kuva -merkintää.

Puolustusvoimien Kuvakeskuksen kuvanegatiivien digitointi vei aikaa 3,5 vuotta ja siihen käytettiin kymmenen henkilötyövuotta. Arkiston kuvien tietoja ja kuvaselosteita on mahdollista edelleen täydentää ja kommentoida. Puolustusvoimat liittää varmistetut tiedot arkistoon.

Palvelulla puolustusvoimat haluaa kunnioittaa veteraanien perintöä ja siirtää sitä sukupolvilta toisille avoimen kuva-arkiston avulla.

Etulinjasta kotirintamalle 1939-1945 -kokoelma löytyy netistä osoitteesta SA-kuva.fi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.