X
SULJE MAINOS
Kuva: financer.com

Yrityslaina tukee suomalaista yrittämistä

Yrityslaina on nimensäkin mukaisesti yrityshenkilöiden ottama laina, josta on ollut monelle hyötyä erityisesti yrityksen alkutaipaleella. Vaikka osa yrittäjistä aloittaa pääomalla, ei kaikilla ole varaa kustantaa kaikkia yrityksen toiminnan kuluja. Tämän takia tarjotaan yrityslainaa, joka tukee aloittelevien yrittäjien toimintaa. Tämän lainan ottaminen ei ole kuitenkaan kovin yksinkertaista. Nämä asiat yrittäjän kannattaa ottaa huomioon ennen yrityslainan ottamista.

Mainos: financer.com

Onko yritysidea tarpeeksi vakuuttava?

Ensinnäkin on hyvä pohtia, miten vakuuttava yritysidea on kyseessä. Vaikka ideana se saattaa vaikuttaa hyvältä, ei sen toteuttaminen ole aina niin helppoa. Varsinkin, jos idea ei ole mitenkään uniikki, on yrittäjän varauduttava tappioihin ainakin alkumetreillä. Esimerkiksi kampaamoiden, ravintoloiden ja elintarvikkeiden markkinat ovat hyvin kilpailulliset. Kaikki yrittäjä pyrkivät tarjoamaan kuluttajalle parhaan mahdollisen kokemuksen, mutta yrityksessä pitää olla jotain erikoista, jotta se menestyy.

Yritysmaailmassa on kyllä hyvin vaikea ennustaa, miten trendit tulevat kehittymään. Joskus yrittäjä vain sattuu osumaan ideallaan kultasuoneen. Yrityslainaa ottaessa on siis oltava tietoinen yrittämiseen liittyvistä taloudellisista riskeistä. Tämän takia kannattaa varata lainan vakuutta varten omaisuutta ja muutenkin pistää yritykseen myös pääomaa. Yrityksen toimintaa ei yleensä kannata rahoittaa kokonaan lainalla, mikä voi olla hyvinkin riskialtis päätös.

Ottaako lainaa pankista vai lainayritykseltä?

Toisekseen yrittäjän on mietittävä, haluaako hän ottaa yrityslainaa pankista tai yksityiseltä lainayritykseltä. Pankkilainat mielletään yleensä turvallisemmaksi, mutta toisaalta lainayrityksillä on myöskin hyviä tarjouksia yrittäjille. Lainantarjoajia kannattaa vertailla, sillä jopa eri pankeilla on erilaisia sääntöjä ja vaatimuksia lainanottajalle.

Mitä vaatimuksia yrityslainan ottamiselle yleensä on?

Varsinkin pankeilla on tiukat vaatimukset yrityslainalle, eikä kuka vain pysty ottamaan sitä. Pankki huomioi esimerkiksi sen, miten vakaa taloustilanne lainanottajalla on. Joskus henkilöllä on edelleen maksamattomia velkoja, tai lainattava summa on turhan suuri tilanteeseen verraten. Tässä tilanteessa lainanottaja ei ole tarpeeksi luottokelpoinen pankin näkökulmasta. Periaatteessa tämä tarkoittaa sitä, ettei pankki pysty luottamaan siihen, että yrityslaina maksetaan määräaikaan mennessä takaisin.

Yrittäjällä tai yrityksellä on oltava myös omaisuutta vakuutta varten, sillä yrityslainaa ei oteta vakuudettomasti ainakaan pankista. Vakuus voi olla esimerkiksi yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta, kuten asunto tai arvopaperit. Jos yrityslainaa ei sitten pystykään maksamaan takaisin, siirtyy vakuus pankin alaisuuteen.

Millainen korko ja vakuus lainalla on?

Kun vertailee yrityslainaa tarjoavia tahoja, on luonnollisesti hyvä kiinnittää huomiota korkojen ja vakuuksien suuruuteen. Varsinkin yksityisellä puolella lainojen korot ovat valitettavan korkealla, joten lainayritystä ei todellakaan kannata valita summanmutikassa. Mitä korkeampi korko lainalla on, sitä lyhyemmälle aikavälille se on yleensä tarkoitettu. Yleensä yrittäjän ei kannata ottaa lainaa, jolla on korkea korko, sillä yrityksen menestystä ei koskaan pysty oikein takaamaan.

Yrityslaina yritysten tukena

Yrittämisellä on erittäin tärkeä rooli nykyajan yhteiskunnassa, eikä siihen aina kiinnitetä politiikassakaan riittävästi huomiota. Me kaikki kulutamme jatkuvasti yritysten tuottamia palveluita, kuten elintarvikkeita, kauneustuotteita ja viihdettä.

Yrityslaina tuo kätevän ratkaisun sellaiselle yrittäjälle, joka haluaa perustaa uuden yrityksen Suomen kaltaisessa maassa. Suomessa yrittäjien pitää nimittäin maksaa veroa, eikä aloittelevalla yrittäjällä ole tähän ilman lisärahoitusta varaa. Vaikka yritysidea olisikin hyvä, ei lainaa kannata kuitenkaan ottaa täysin sokkona. Eri lainatarjoajia ja lainatyyppejä on hyvä vertailla ennen virallisen päätöksen tekemistä.

Mainos: financer.com