X
SULJE MAINOS
Kone Oyj:n hallituksen jäsen, entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta ja hallituksen puheenjohtaja, pääomistaja Antti Herlin. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Yritysjohtajat: Elpymispaketti on veitsenterällä, Suomen etu on tukea sitä

Elpymispaketin kaatuminen synnyttäisi yritysjohtajien mukaan epävarmuutta, joka olisi myrkkyä kasvulle ja ajaisi Suomen ulkokehälle EU:ssa.

Yritysjohtajien mukaan Euroopan unioni on Suomen talouden sekä turvallisuus- ja kauppapolitiikan tukijalka. Yli puolet Suomen viennistä suuntautuu EU:hun.

Yritysjohtajien mukaan heidän tulevaisuutensa on vahvasti sidoksissa Euroopan pärjäämiseen. Suomi tarvitsee myös kavereita ja turvaa.

– EU:n elpymispaketti on veitsenterällä ja eduskunta äänestää siitä lähiaikoina. Sopimus ei ole täydellinen, kaukana siitä. Sen syntyminen rauhoitti kuitenkin koronan runtelemat markkinat, yritysjohtajat sanovat Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n julkaisemassa päättäjille suunnatussa viestissä.

– Siksi Suomen, suomalaisten ja meidän yritystemme etu on tukea Euroopan elpymistä ja samalla varmistaa, että elpymispaketin rahat käytetään Euroopan ja Suomen uudistamiseen ja uusien työpaikkojen synnyttämiseen.

Elpymispaketin kaatuminen synnyttäisi yritysjohtajien mukaan epävarmuutta, joka olisi myrkkyä käynnistyvälle kasvulle ja ajaisi Suomen ulkokehälle EU:ssa.

Viestin ovat allekirjoittaneet muun muassa Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Mika Ihamuotila, Antti Herlin, Ilpo Kokkila, Pekka Lundmark, Jorma Ollila, Ilkka Paananen, Timo Ritakallio ja Risto Siilasmaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt