X
SULJE MAINOS
Mika Ihamuotila. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Yritysjohtaja: Voiko ministeri tehdä, mitä tahtoo

Mika Ihamuotila on huolissaan taloudellisesti ahtaalle joutuneista yrityksistä.

Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila kritisoi hallituksen epäselviä linjauksia ravintoloita koskevien rajoitusten purkamisen suhteen

– Miten @KristaKiuru saa lähes vapaasti tehdä, mitä tahtoo? Tartuntaluvut laskussa, rokoteohjelma etenee. Ruokaravintoloiden tartunnat erittäin matalat. Ravintoloitsijat kaatuvat. Ihmisillä tarve tavata toisiaan. Moni STM:n virkamieskin ihmettelee, Ihamuotila tviittaa.

Hän on jakanut Twitterissä Kauppalehden artikkelin, jonka mukaan yrittäjien tunteet kuumenevat pääkaupunkiseudun ravintolarajoitusten vuoksi.

SDP on perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) etunenässä ajamassa malttia rajoitusten purkamisessa.

Ravintolakolmion johtaja Joonas Keskisen mukaan hän ei ole lainkaan tietoinen siitä, kenen vastuulla ravintoloiden aukioloratkaisut ovat. Vastaako niistä maan hallitus vai aluehallintovirasto?

– Odotimme viime torstaina, että jotain päätöksiä olisi tullut, mutta hallitus päätti olla käsittelemättä asiaa. Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, kuka meidän rajoituksista päättää, Keskinen sanoo Kauppalehdelle.

Keskinen sanoo lukeneensa iltapäivälehdistä viime viikolla, että Helsingissä ruokaravintolat mahdollisesti saavat pidentää anniskeluaan kello 19:ään ensi torstaista lähtien.

– Meillä oli aiemmin ymmärrys, että viime torstain päätöksillä anniskeluaikaa olisi pidennetty kymmeneen. Teimme työvuorolistat sen mukaan, ja sitten luimme, että anniskelua jatkettaisiinkin vain seitsemään. Teimme vuorot ja aukiolotiedot ravintoloiden verkkosivuille uudestaan lehtitietojen mukaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt