X
SULJE MAINOS
Konttien hinnat ovat nyt korkealla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yritysjohtaja KL:lle: Hinnat nousevat ja tilanne on vaikea

Raaka-aine- ja logistiikkakustannukset ovat aiempaa korkeammalla.

Nokian renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio kertoo Kauppalehdelle olevansa huolissaan raaka-aine- ja logistiikkakustannusten noususta.

Hänen mukaansa kustannukset ovat nousemassa selkeästi vuonna 2021. Vaikka yhtiön liikevoitto on ollut merkittävässä kasvussa, ovat kumin, öljypohjaisten raaka-aineiden ja tekstiilien sekä metallien raaka-ainekustannukset kasvaneet jo usean kuukauden ajan.

– Tämä vaikuttaa esimerkiksi siihen, millä hinnalla tuotteita saadaan vietyä vaikkapa Pietarista Prahaan. Logistiikkakustannukset voivat pysyä korkealla jopa vuoden, Moisio sanoo KL:lle.

Erityisesti konttien hinnat ja rekkaliikenteen kustannukset ovat korkealla. Lisäksi Yhdysvalloissa ja Euroopassa on merkittäviä inflaatiopaineita.

– Kaikki ymmärtävät, että tilanne on vaikea ja hinnat nousevat. Meillä on onneksi hinnoitteluvoimaa kannattavuuden säilyttämiseksi, Moisio kertoo.

Nokian Renkaat kertoi jo elokuun alussa ryhtyvänsä toimiin kustannusinflaation vaikutusten lieventämiseksi. Yhtiö on hiljattain avannut uuden tehtaan Yhdysvaltoihin, testikeskuksen Espanjaan ja laajentanut tuotantoaan Suomessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt