Tavoitteena on valmistaa 100 miljoonaa hengityssuojaa vuodessa. LEHTIKUVA / HANDOUT / LIFA AIR

Yritys aloittaa suojamaskien tuottamisen Suomessa

Suomalainen Lifa Air perustaa suojaimia valmistavan tehtaan Suomeen.

Suomalainen Lifa Air on sopinut Huoltovarmuuskeskuksen kanssa tuotannon käynnistämisestä Suomessa. Yritys perustaa Suomeen tehtaan, jossa aletaan valmistaa hengityssuojaimia ja kirurgisia kasvonsuojia.

Lifa Air valmistaa tällä hetkellä hengityssuojaimia Kiinassa. Yhtiön mukaan ensimmäiset suojat tulevat Suomeen Kiinan tehtaalta pääsiäisen jälkeen.

Kevään kuluessa hengityssuojaimia voidaan alkaa valmistaa myös Suomessa.

– Henkilösuojainten valmistus tässä mittakaavassa edellyttää tuotannon merkittävää automatisointia. Tavoitteenamme on valmistaa Suomessa vuositasolla yli 100 miljoonaa hengityssuojainta ja kirurgin kasvonsuojaa. Olemme ylpeitä siitä, että voimme hyödyntää Kiinassa kertynyttä osaamistamme hengityssuojaimien valmistuksessa Suomen hyväksi tässä Covid-19-viruksen aiheuttamassa kansallisessa hätätilanteessa, Lifa Airin toimitusjohtaja Johan Brandt toteaa.

– Tavoitteenamme on valmistaa näitä kansallisen turvallisuuden kannalta kriittisiä suojavarusteita tulevaisuudessa myös kansainvälisille markkinoille, kunhan koronaviruksen aiheuttama tilanne normalisoituu Suomessa. Ensimmäisessä vaiheessa tavoitteenamme on kuitenkin vastata kotimaiseen kysyntään. Tilanteen normalisoituessa käynnistämme henkilösuojaimien viennin ja varmistamme näin toimialan elinkelpoisuuden Suomessa myös tulevaisuudessa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi tiistaina työ- ja elinkeinoministeriön selvittävän kotimaisten suojamateriaalien valmistuksen edellytyksiä yhdessä suomalaisen elinkeinoelämän, tutkimuslaitosten ja muiden viranomaisten kanssa.

– Nyt olemme tilanteessa, jossa ainakin kaksi kotimaista yritystä on valmistelemassa suojaintuotannon käynnistämistä, Mika Lintilä kertoi tiistaina.

Hengityssuojamateriaalia aletaan valmistaa ainakin Tampereella pörssiyhtiö Ahlstrom-Munksjön toimesta. Yhtiö kertoi tuotannon aloittamisesta keskiviikkoiltana.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt