X
SULJE MAINOS
Cake-in-a-cup -välipala-automaatti Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kestävää ja älykästä ruokataloutta käsittelevässä seminaarissa Espoossa 29. lokakuuta 2019. Cake-in-a-cup -keksintö leipoo ostopaikalla terveellisen kuppikakun. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Yrityksistä 16 prosenttia käyttää tekoälyä

Suurten yritysten tekoälyteknologioiden käyttö on yleistynyt jo 39 prosenttiin yrityksistä.

Tekoälyteknologioiden käyttöönottoa on harkinnut 13 prosenttia yrityksistä ja 23 prosenttia suurista yrityksistä, kertoo Tilastokeskus

Pienimmistä 10–19 henkilöä työllistävistä yrityksistä 12 prosenttia ja suurimmista vähintään sata henkilöä työllistävistä yrityksistä 39 prosenttia käyttää tekoälyteknologioita.

Toimialoittain tekoälyteknologioita on käytössä yleisimmin informaation ja viestinnän (41 %) ja ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan (30 %) toimialoilla. Muita harvemmin tekoälyteknologioita on käytössä majoitus- ja ravitsemistoiminnan (5 %) ja kuljetuksen ja varastoinnin (6 %) toimialoilla.

Kysytyistä tekoälyn käyttötarkoituksista yleisimmin yritykset käyttivät sitä markkinoinnissa tai myynnissä. Näin vastasi 31 prosentissa tekoälyä käyttävistä yrityksistä. Myös tuotantoprosessissa (22 %), tietoturvallisuudessa (18 %), yrityshallinnon prosesseissa (17 %) ja yrityksen johtamisen apuna (17 %) käytettiin suhteellisen usein tekoälyä.

Tekoälyteknologioiden käytön aloittamista on harkinnut 13 prosenttia yrityksistä. Selvästi yleisimmin tekoälyteknologioiden käyttö on harkinnassa informaation ja viestinnän toimialalla, 27 prosentissa yrityksistä.

Myös teollisuuden (19 %), tukkukaupan (17 %) ja ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan (15 %) toimialoilla tekoälyteknologioiden käyttöä harkitaan muita toimialoja useammin.

Tiedot on kerätty kyselytutkimuksella keväällä 2021 ja ne koskevat vähintään kymmenen henkilöä työllistäviä yrityksiä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt