Osana ohjelmaa pidetään huolta siitä, että digitaaliset palvelut ovat laadukkaita ja saavutettavia. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Yrittäjänaiset odottavat tasa-arvoon parannuksia

Naisten ja nuorten voitto eduskuntavaaleissa ilahduttaa naisyrittäjyyden kattojärjestöä.

Suomen Yrittäjänaiset uskoo eduskuntavaalien tuloksen perusteella, että näköpiirissä on merkittäviä parannuksia naisten työelämän tasa-arvoon.

– Vaikka yrittäjätaustaisia edustajia valittiin entistä vähemmän, niin Yrittäjänaiset ovat tyytyväisiä naisten ja nuorten voittoon eduskuntavaaleissa, iloitsee kattojärjestön puheenjohtaja Tiina Koski

Tulevaan hallitusohjelmaan on järjestön mielestä vahvasti kirjattava tasa-arvon huomioiminen kaikessa päätöksenteossa. Tasa-arvovaikutukset tulee arvioida kattavasti jo lainvalmisteluvaiheessa.  

Hallitusohjelmaan on myös välttämätöntä tulla kirjattavaksi etenkin perhevapaakustannusten jako, yrittäjän sosiaaliturvan ja eläkejärjestelmän uusiminen sekä työnantajan vastuiden pienentäminen.

– Suomessa on tapahtunut viime vuosina valtava rakennemuutos, ja tänään pääosa yrittäjistä on yksinyrittäjiä ja pienyrittäjiä.  Myös yrittäjän ja palkkatyön välillä sukkuloivan työttömyysturvaa tulee parantaa, Koski toteaa.  

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt