X
SULJE MAINOS

Yrittäjän tilitys työnhakijoista: Palkkasin kaksi, mutta kumpikaan ei tullut töihin

Tamperelaisyrittäjä ihmettelee remonttimiesten työhaluttomuutta Facebookissa.

”Meillä on Suomessa 200 000 työtöntä. Julkaisimme kaksi viikkoa sitten kirvesmiehen työpaikkailmoituksen ja teimme kampanjan”, remonttialan yrittäjä Markus Koskinen kertoo Facebookissa.

Haussa oli yli viiden vuoden kokemuksen omaava kirvesmies, jonka asenne olisi kohdallaan.

”Korostimme ilmoituksessa, että saatoit olla hiljainen tai puhelias tekijä. Sinusta varmasti löytyisi ne omat hyvät puolensa. Palkkaakin maksamme yli TES:n ohjeen. Erinomainen yritteliäs ja joustava työntekijä on palkkansa ansainnut osaamisensa mukaan.”

Sosiaalisen median lisäksi yritys ilmoitti avoimesta työpaikasta perinteisempään tapaan Mol.fi -sivustolla.

Määräaikaan mennessä saapui kolme työhakemusta ja lisäksi kaksi suositusta maalarityöntekijöistä. Kahdelle neuvoteltiin nopea alku. Kumpikaan heistä ei Koskisen mukaan kuitenkaan saapunut työmaalle sovittuna päivänä.

”Eivät ilmoittaneet itsestään eivätkö vastanneet viesteihin ja puheluihin. He vain jättivät tulematta”, Koskinen kertoo.

”Minulla ei enää riitä sanat kuvailemaan näitä ristiriitaisia tunteita, mitä nämä tapahtumat herättivät. Missä ovat ne työttömät tai työlliset, jotka haluavat näyttää kykynsä ja hankkia työpaikan”, yrittäjä tilittää.

Hän sanoo välittäneensä tiedot kampanjan tuloksista kansanedustaja Harri Jaskarille, joka vastasi yhdellä sanalla: ”Ziisus”.

”Toivon todella, että hallitus puuttuu tähän tilanteeseen ja työnteosta tehdään jälleen kannattavaa tai päätetään toteutettavan joustavammat työmarkkinat. Tämä teksti on myös terveiseni (vasemmistoliiton kansanedustaja) Li Anderssonille koskien viimepäivien keskustelua liittyen työttömyyden hoitoon”, Koskinen toteaa.

Hän toivoo, että hallitus puuttuu tilanteeseen ja työnteosta tehdään jälleen kannattavaa tai päätetään toteuttaa joustavammat työmarkkinat.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt