Yrittäjä avasi verolipun – ”haluan porvarihallituksen”

Lahtelaisyrittäjä vaatii hallitusta päättämään mahdollisimman suurista leikkauksista.

Kokoomuksen lahtelainen kaupunginvaltuutettu ja yrittäjä Francis McCarron kirjoittaa Puheenvuoro-sivuilla katselleensa tuskastuneena nykyisen hallituksen taivalta.

”Maksoin eilen illalla erilaisia veroja noin 9 000 euroa. Tänään avasin pienyrittäjän uudet ennakkoveroliput, joissa korotusta viime vuoteen oli hätkähdyttävän paljon. Mietin: Ei hyvänen aika, meinaako valtio jättää meille ihmisille enää mitään? Valtiollako tässä ollaankin töissä?!'”, Francis McCarron kirjoittaa.

Hänen mielestään ”pääministeri Jyrki Kataista ei käy kateeksi. Muunlaista hallitusta ei saatu kasaan. Demareiden pistäessä kapuloita rattaisiin jokaisessa käänteessä, parempaan ei ole pystytty”.

”Jokaisen tämän hallituksen budjetin yhteydessä demarit ja heidän vasemmistoapurinsa ovat pistäneet hanttiin jokaisen esitetyn leikkauksen kohdalla. Lopputuloksena ’sopeutus’ on tehty pääosin veronkorotuksilla, jotka ovat vieläpä tuoneet kassaan huomattavasti vähemmän rahaa kuin staattinen laskelma olisi osoittanut”.

McCarron vaatii, ettei demareita oteta enää hallitukseen.

”Mikäli hallitus ei kykene päättämään riittävän suurista leikkaustoimista, hallituksen on jätettävä eroanomuksensa, ja tehtävä heti tilaa uudelle hallitukselle, tarpeen vaatiessa ennenaikaisten eduskuntavaalien kautta. Velkaantumisen taittamistavoitteen epäonnistumisesta ei pidä syyttää kokoomusta. Se on puolue, joka on yrittänyt hallituksessa taistella tavoitteen saavuttamiseksi. Epäonnistumisen syynä on demarit, joille jokainen julkisen sektorin leikkaus on myrkkyä”, hän katsoo.

Yrittäjä ei halua vuoden 2011 vaalien jälkeisen tilanteen toistuvan.

”Kun silloin äänestin kokoomuslaista ehdokasta, äänestin valtiontalouden tasapainon, yrittäjyyden edellytysten helpottamisen ja veronalennusten puolesta. Kokemukseni mukaan aika moni äänestäjä joutui pettymään”.

Francis McCarron kirjoittaa oman toiveensa olevan selvä.

”Minä haluan, että seuraava hallitus rakentuu kokoomuksen, keskustan, RKP:n, kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten varaan”. Hän haluaa myös ehdokkailta vastauksen kysymykseen mieleisestä hallituspohjasta.

”Minulle pilkahti tänään ennakkoverolippua kauhistellessa jo mieleen ajatus, pitäisikö siirtää yritys Viroon. Ymmärrän niitä yrittäjiä, jotka siihen ratkaisuun päätyvät. Jos me kaikki yrittäjät jättäisimme Suomen, tästä maasta tulisi aika nopeasti uusi Kreikka. Sitä en toivo”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt