Yrittäjä Mauri Peltokangas. HANDOUT LEHTIKUVA

Tubettaja Kaustiselta sai äänivyöryn

Perussuomalaisten listalta eduskuntaan nousi kolme uutta kansanedustajaa.

Yrittäjä Mauri Peltokangas Kaustiselta sai 13 101 ääntä perussuomalaisten listalla Vaasan vaalipiirissä. Äänimäärä oli toiseksi suurin koko vaalipiirissä.

Enemmän ääniä sai vain RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson, joka keräsi 14 481 ääntä.

Mauri Peltokangas julkisee YouTubessa suosittuja videoita, joilla hän sanoo suorat sanat hallituksen ministereille ja syyttää heitä epäonnistumisesta maahanmuuttopolitiikassa.

Perussuomalaisten listalta eduskuntaan nousivat Vaasan vaalipiiristä myös varakansanedustaja Juha Mäenpää Ilmajoelta 6 910 äänellä ja Jukka Mäkynen Vaasasta 3 862 äänellä.

Mäkynen toimii Vaasan kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana. Hän sai joulukuussa 2017 tuomion pahoinpitelystä ravintolassa ja hänet syrjäytettiin viime syksynä perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan paikalta.

Viimeksi perussuomalaisten listalta eduskuntaan valituista kansanedustajista Reijo Hongisto pyrki uudelleen eduskuntaan, mutta hän sai sinisten listalla vain 1 333 ääntä. Vesa-Matti Saarakkala siirtyi sinisiin eikä asettunut enää ehdolle. Maria Tolppanen loikkasi demareihin eikä hänkään ollut ehdolla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt