X
SULJE MAINOS
Sanna Marin kertoo Yökylässä-ohjelmassa itsestään. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Yökylässä: Tällainen on Sanna Marin

SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri kertoo joutuneensa tosi paljon opettelemaan sosiaalisia taitoja.

Yökylässä Maria Veitola esittää Sanna Marin -jakson viikon päästä torstaina, mutta jakson näkee jo MTV-palvelussa ja C Moressa. Ilta-Sanomat kertoo ohjelman sisällöstä.

Sanna Marinin kerrotaan jaksossa olevan siivousintoinen ja itseään asiaihmiseksi kuvaileva pääministeri, ”joka opettelee sosiaalisia taitoja”. Hänen sanotaan myös olevan täydellisyydentavoittelija ja pragmaatikko.

– Imuroin monta kertaa päivässä ja siivoan joka päivä – se on minun elämäntapani, Sanna Marin kertoo Kesärannassa.

– Kun tulen kotiin, moikkaan perheen ja alan heti siivota. Olen sellainen ihminen, että alan siivota ja järjestellä, pyyhin keittiönpöydältä murut, laitan asianpesukoneen ja pyykkikoneen päälle, imuroin ja järjestän Emman lelut ja kaikki. Enkä edes huomaa sitä. Menen vaan ja teen kaikkea.

Hän kertoo Tampereella miehensä joutuneen monta vuotta sanomaan, ettei ole O.K. imuroida kello 24 jälkeen kerrostalossa.

– Koen syyllisyyttä ja häpeää siitä, että olen pakkomielteinen siivooja.

35-vuotias Marin avautuu jaksossa täydellisestä loppuunpalamisestaan alle 20-vuotiaana. Se johtui äärimmäisyyksiin menneestä treenaamisesta.

– Urheilin liikaa, minulla on kolmet tanssitreenit viikossa ja pyöräilin päivittäin lähes 30 kilometriä lukioon ja takaisin ja treeneihin. … Tein lisäksi kaksi juoksulenkkiä päivässä ja kerran viikossa yhden puolimaratonin enkä pitänyt lepopäiviä.  …Yhtenä päivänä vain heräsin enkä jaksanut tehdä enää mitään. Se oli hirveää, totaaliromahdus, Sanna Marin sanoo.

– Vedin itseni ylikuntoon, jonka jälkeen pidin 15 vuoden tauon kaikesta urheilusta.

Marin kertoo, että hänellä ”on tapana hurahtaa totaalisesti niihin asioihin” mistä hän innostuu. ”Kaikki asiat pitää tehdä kunnolla” toistuu puheessa usein.

Kesärannan koripallokentällä Sanna Marinin kerrotaan hieman hermostuvan, kun kuvaaja ei kuvaa pallon pujahtamista sukkana sisään. Tunteiden kerrotaan hieman kuumenevan koronasta kysyttäessä.

– Näin syvälliset keskustelut eivät kuulu koriskentälle, Marin sanoo.

Hän kuvailee itseään ”tosi kunnolliseksi lapseksi, josta ei tarvinnut koskaan huolestua”. Sateenkaariperheen lapsena Pirkkalassa Marin kertoo eläneensä köyhyydestä huolimatta hyvän nuoruuden.

Marin sanoo, että ”en ole kovin romanttinen ihminen”.

– Minun on välillä vaikea lukea ihmisten tunteita ja olen joutunut tosi paljon opettelemaan sosiaalisia taitoja. …Olen enemmän asioihin panostava – ajattelin aiemmin, että paras argumentti voittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt