Koreoiden johtajat tapasivat lauantaina. LEHTIKUVA / AFP

Yllätyskäänteet jatkuvat: Kim Jong-un aikoo tavata Donald Trumpin

Pohjois-Korean johtaja haluaa tapaamisen toteutuvan alkuperäisessä aikataulussa.

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean johtajien tapaaminen kesäkuussa näyttää saaneen uuden käänteen, kertoo BBC. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un haluaa pitää kiinni alkuperäisestä aikataulusta.

Tapaaminen näytti jo peruuntuvan maiden välisten äänenpainojen kiristyttyä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehti jo torstaina ilmoittaa, ettei huippukokous tule toteutumaan. Tätä perusteltiin sillä, ettei Pohjois-Korea lähettänyt ketään sovittuun tapaamiseen, jossa tarkoitus oli keskustella kokouksen järjestelyistä. Mihinkään asiaan liittyvään tiedusteluun ei myöskään vastattu.

Etelä- ja Pohjois-Korean johtajat tapasivat kuitenkin yllättäen jälleen lauantaina ja näyttäisi siltä, että huippukokous halutaankin edelleen järjestää. Kim Jong-unin kerrotaan myös tehneen selväksi, että hän on edelleen sitoutunut Korean niemimaan ydinaseettomuustavoitteeseen.

”Se mikä on Kimille epäselvää on se, voiko hänen maansa varmasti luottaa Yhdysvaltain lupaukseen lopettaa vihamieliset suhteensa”, Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in luonnehti tapaamisen jälkeen.

Yhdysvallat on nyt lähettämässä tiiminsä Singaporeen valmistautumaan siltä varalta, että huippukokous toteutuu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt