TYKSin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Ylilääkäri huolissaan koronasta Varsinais-Suomessa

Sairaanhoitopiiri ehdottaa heti tiukempia rajoitustoimenpiteitä.

Tiistaina Varsinais-Suomessa ilmoitettiin päiväkohtaisten koronatapausten ennätys 112 uutta tartuntaa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu keskiviikkoon mennessä noin 5 753 koronavirustapausta pandemian alusta lukien.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri antoi tänään lausunnon Lounais-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain käyttöönotosta (58 g §) niin, että tiloja suljettaisiin asiakkailta ja osallistujilta väliaikaisesti mahdollisimman pian.

Sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan epidemiologinen tilanne on sellainen, että tilojen sulkemisen mahdollistava pykälä otettaisiin käyttöön koko maakunnan alueella.

Ilmaantuvuusluku, joka kertoo koronatartuntojen lukumäärän suhteessa 100 000 asukkaaseen viimeisen 14 vuorokauden aikana on Varsinais-Suomessa noussut 163:een, viikko sitten lukema oli 130.

– Nyt on todella tärkeätä, että ihmiset ottavat tämän tilanteen vakavasti, tekevät etätyötä, jos vaan on mahdollista, pesevät kätensä ja käyttävät maskia. Sosiaaliset kontaktit on vähennettävä minimiin, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Viikon 8 aikana, eli 22.-28.2. ilmoitetuista tapauksista tartunnan lähde on tällä hetkellä tiedossa 67 prosenttia tapauksista.

Helmikuun (1.-28.2.) kirjattuja tartuntamääriä eri lähteistä ovat maakunnassa: samassa taloudessa asuvat (327 tartuntaa), työpaikoilla (245), muussa lähipiirissä (143), ulkomailta tuotuja (62), koulut ja oppilaitokset (12) sekä potilaana tai asiakkaana sote-laitoksessa (4).

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt