Ylikomisario katupartioista SS:lle: Järjetön ajatus, ei sovi yhteiskuntaamme missään nimessä

Ylikomisario pitää järjettömänä ajatusta siitä, että kansalaispartiot voisivat hoitaa yleistä järjestyksen pitoa yleisellä paikalla.

Ylikomisarion mukaan Pohjois-Savossa ei ole näkynyt katupartioita, eikä sen kaltaisia järjestyksenpitäjiä myöskään kaivata.

– Tilanne on täysin poliisin hanskassa nyt ja jatkossa. Meillä on ihan riittävästi resursseja hoitaa yksittäiset tehtävät ja rikokset. Ei ole mitään merkkejä, että yleinen järjestys ja turvallisuus olisivat heikentyneet laajamittaisen maahantulon myötä, sanoo Savon Sanomien haastattelema Itä-Suomen poliisin ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen.

Viime päivinä julkisuudessa on keskusteltu katupartioista. Erilaiset ryhmät ovat partioineet kaduilla turvallisuuden nimissä eri puolilla Suomea. Eri medioiden mukaan ryhmien johdossa on myös useita väkivaltarikoksista tuomittuja. Suomen Vastarintaliike ja Soldiers of Odin kutsuvat itseään isänmaallisiksi tai patrioottisiksi ja korostavat suomalaisten puolustamista.

– Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaan tällainen kansalaistoiminta ei vain käy, kun tiedetään, että nämä ryhmät ovat maahanmuuttovastaisia ja rasistisia. Meidän yhteiskuntaamme ei tämmöinen sovi missään nimessä, Pohjolainen sanoo.

Pohjolainen kertoo ihmettelevänsä, mistä tällainen viha kumpuaa.

– Tämmöisen toiminnan tulo yleiselle paikalle ei tuo yhtään lisää turvallisuutta, päinvastoin turvattomuutta.

Pohjolainen pitää järjettömänä ajatustakin, että kansalaispartiot voisivat hoitaa yleistä järjestyksen pitoa yleisellä paikalla.

– En usko, että tämmöinen toiminta pystyisi ennalta ehkäisemään tai estämään näitä yksittäisiä ongelmia, mitä Pohjois-Savossa on ollut.

– Esimerkiksi raiskaukset eivät tapahdu keskellä toria. Jos on tapahtuakseen, ne tapahtuvat syrjäisemmällä seudulla.

Kommentit