Etlan mukaan tutkimuslaitos ei ole lobbari. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

Yleä ryöpytetään – kutsui tutkimuslaitoksia ”superlobbareiksi”

Yleä vaaditaan oikaisemaan uutisjuttuaan.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla ojentaa Yleä hallitusneuvottelujen uutisoinnista.

– Kerrataanpa @YleAstudio vielä: #Etla ja @PTlaitos (Palkansaajien tutkimuslaitos) eivät ole ”superlobbareita” vaan tutkimuslaitoksia. Etla ja PT eivät ole ”perinteisiä lobbareita” vaan tutkimuslaitoksia. Etla ja PT eivät ole edes etujärjestöjä vaan tutkimuslaitoksia, Etla tviittaa.

Tutkimuslaitos toteaa toivovansa edelleen oikaisua Ylen juttuun.

Tästä löytyvässä jutussa on haastateltu kahdeksaa ”raskaan sarjan taustavaikuttajaa” hallitusneuvottelujen tilanteesta. Otsikossa heitä kutsutaan ”superlobbareiksi”. Jutussa mainitaan kuitenkin tutkimuslaitosten edustajien korostavan, ”etteivät pidä itseään lobbareina vaan tutkijoina”. Lisäys on kuitenkin tehty tiistaina illalla vasta uutisen julkaisun jälkeen. Etla on vaatinut oikaisua vielä keskiviikkona aamupäivällä.

Myös jutun tapa asettaa Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pykkänen ja Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju ”vastakkaisiin leireihin” on herättänyt arvostelua.

– Yle pyrkii aivan turhaan politisoimaan asiantuntijuutta. Tutkimuslaitokset eivät edusta ”vastakkaisia leirejä”, vaan ne ovat samalla puolella, luotettavan yhteiskunnallisen tutkimustiedon puolella, entinen tutkija ja nykyinen toimittaja-kirjailija Heikki Pursiainen kommentoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt