Reserviupseerikoulu Haminassa. LEHTIKUVA / VILLE MYLLYNEN

Yle: ”Tuli täydellinen koronalinko, kun pistettiin porukka ihan sekaisin”

Varusmiehen mukaan oireettomat ja oireilevat joutuivat nukkumaan samassa yhteistuvassa.

Koronavirustartuntojen määrä on rajussa kasvussa Maasotakoulussa Haminassa, Yle kertoo.

Pääsiäisen aikana varuskunnassa on tullut ilmi seitsemän uutta tartuntaa ja nyt tartuntoja on todettu 49. Kaikki tartunnat viittä lukuun ottamatta on todettu Reserviupseerikoulun varusmiehillä. Loput tartunnoista on todettu Maasotakoulun opiskelijoilla.

Tartuntojen arvellaan saaneensa alkunsa metsäleiriltä. Yksi leirillä mukana ollut varusmies kertoo Ylelle, että leiriltä lähti yksi henkilö pois kesken leirin. Viimeisenä aamuna muille kerrottiin, että tällä henkilöllä oli todettu koronatartunta kasarmilla. Metsäleirillä olleet varusmiehet siirrettiin sen jälkeen toiseen rakennukseen erilleen muista.

– Jaottelu meni ihan perseelleen siellä uudessa paikassa. Se porukka, joka oli ollut eniten tekemisissä tartunnan saaneen kanssa, ripoteltiin ympäriinsä. Melkein joka tuvassa oli jengiä, joka oli ollut tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Siitä tuli täydellinen koronalinko, kun pistettiin porukka ihan sekaisin.

Varusmiehen mukaan oireettomat ja lievästi oireilevat joutuivat nukkumaan yhteistuvissa, koska eristykseen ”oikeasti sairaiden joukkoon” ei päässyt kuin vakavista oireista.

Haminan varuskunnan terveysaseman päällikkölääkärin Ville Ronkaisen mukaan oireettomat ja lievästi oireilevat sijoitettiin erikseen. Hän ei kiistä yhteistuvissa nukkumista, mutta Ronkaisen mukaan tässäkin on pyritty toimimaan ripeästi.

– Kyllä siinäkin on pyrkimys ollut se, että oireiset otetaan erilleen oireettomista, olivat he sitten altistuneita tai eivät. Tavoitteena on ollut aina, että oireiset saataisiin otettua erilleen oireettomista, kun siihen tilaisuus tulee, Ronkainen sanoo Ylelle.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt