X
SULJE MAINOS
Asiakasta rokotetaan Pfizer-BioNTech COVID-19 rokotteella. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Yle: Tämä selittää rokotteen saaneiden joutumista sairaalaan

Johtajaylilääkärin mukaan kyse ei ole yllättävästä ilmiöstä.

Päijät-Hämeessä on joutunut koronan sairaalahoitoon ennätysmäärä potilaita. Huomiota on herättänyt, että 19 potilaasta yhdeksän oli jo saanut yhden koronarokoteannoksen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä PHHYKY:n johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen toteaa, että potilasmäärän kasvua osaltaan selittää se, että ikääntyneiden osuus uusissa tartunnoissa on heillä hieman korkeampi kuin kuukausi sitten. Ikääntyneistä moni on saanut ensimmäisen rokoteannoksen, mutta ei vielä toista.

Johtajaylilääkärin mukaan yksi selitys voi piillä suhtautumisessa sosiaaliseen kanssakäymiseen ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen.

– Helposti saatetaan mieltää, että rokotteen saamista seuraisi paljon väljempi sosiaalisten tapaamisten meininki. Mutta niinhän asia ei ole, johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen sanoo Ylelle.

– Mutta se, että meillä on ollut näin paljon tartuntoja suhteessa muuhun Suomeen kuvastaa sitä, että sosiaalisia kontakteja on ollut liikaa.

Niemisen mukaan ensimmäinen rokotepiikki ei vielä tuo tullessaan erivapauksia. Hänen mukaansa tartunnoissa korostuvat nyt yksityistilaisuudet ja vapaa-ajan tapaamiset.

Ylivoimainen valtaosa uusista tartunnoista kuitenkin todetaan johtajaylilääkärin mukaan ihmisillä, joita ei vielä ole rokotettu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt