X
SULJE MAINOS

Yle puolustaa eläinseksiohjelmaansa – ”osana on kuulla asianomaisia”

Ajankohtaisen Kakkosen eläimiin sekaantujista tekemät haastattelut ovat kuohuttaneet suomalaisia.

Yleisradion Ajankohtainen Kakkonen esitti tiistai-iltana lähetyksessään jutun eläimiin sekaantumisesta. Ohjelmassa haastateltiin myös eläimiin sekaantuneita ihmisiä.

Keskisuomalaisessa Ajankohtaisen Kakkosen toimitussihteeri Juha Portaankorva sanoo, että heidän toimitukseensa tuli suoraa palautetta ohjelmasta yllättävän vähän. Aihetta käsiteltiin lähetyksen viimeisenä sen arkaluontoisuuden vuoksi.

Yle ei ole laittanut ohjelmaa näkyviin Areenaan. Portaankorvan mukaan kyse on ratkaisusta, jolla suojellaan alaikäisiä katsojia.

Facebookissa Ajankohtaisella Kakkosella on ohjelmasta pätkä otsikolla Eläimiinsekaantuja: Koira oli heti siinä kympillä mukana.

Ajankohtainen Kakkonen markkinoi ohjelmaa kello 7.30 tiistaiaamuna Facebook-sivuillaan. Mainostekstissä kerrottiin muun muassa, että ”Rami oli 20-vuotias, kun harrasti ensimmäistä kertaa seksiä kaverin uroskoiran kanssa”.

”Yksi journalismin tehtävistä on tukea julkista keskustelua tuomalla esiin eri näkemyksiä ja uutta tietoa”, A2 perustelee sivuillaan.

Ohjelman tekijät kertoivat Facebookissa vastaillessaan, että ”emme ole lähteneet kertomaan aiheesta hakeaksemme ymmärrystä, mutta kertoaksemme asiasta, joka tuli varmasti monille suomalaisille yllätyksenä eli se, että eläimiin sekaantuminen on Suomessa laissa todellakin sallittua”.

”Koska tämä on osana tulevaa eläinsuojelulain uudistusta, on meistä tärkeää ja osa journalismin tehtävää tiedottaa ihmisille, mistä asiassa on kyse. Osana tätä on myös haastaa ja kuulla asianomaisia, tässä tapauksessa suomalaisia zoofiileja, aiheen tiimoilta. Illan jutussa kysymme suoraan, miten asianomaiset perustelevat toimintaansa”, Ylen A2 perusteli.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt