Poliittisten tilaisuuksien mahdolliset koronarajoitukset ovat herättäneet keskustelua. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Yle: Puolueet eri linjoilla korona-ajan kampanjasäännöistä

Halukkuus yhteisiin sääntöihin vaihtelee.

Eduskuntapuolueiden näkemykset yhteisistä korona-ajan säännöistä ja niiden tarpeellisuudesta kuntavaalien osalta vaihtelevat, kertoo Yleisradio. Puoluesihteerit ovat käyneet asiasta keskustelua.

– Joka tapauksessa voimassaolevia alueellisia viranomaisohjeita on noudatettava. Voi olla lisäksi paikallaan, että puolueet antavat vielä yhteisiäkin ohjeita, sanoo kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko.

Kokon mukaan puolueiden edustajien erilaiset tilaisuudet ja kansalaistapaamiset eri puolilla Suomea ovat paljon suurempi ja moniulotteisempi kokonaisuus kuin ehdokashankintaan liittyvät toritapahtumat. Koronatilanteen pahentuessa voidaan hänen mukaansa harkita myös yhteisien ohjeiden antamista.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoo olevansa avoin puolueiden yhteiselle linjaukselle. Sopimus voisi hänen mukaansa koskea kaikkia kampanjatilaisuuksia, vähintään kiihtymis- ja leviämisvaiheen maakunnissa.

Myös sosialidemokraattien puoluesihteeri Antton Rönnholmin mielestä alueelliset koronaerot tulisi huomioida, mutta yhteiset säännöt eivät toisaalta ole hänen mukaansa tarkoituksenmukaisia mikäli vain osa puolueista on mukana. Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos puolestaan ei näe tarvetta viranomaismääräyksiä tiukemmille kokoontumisohjeille.

Valmiimpia sopimukselle ovat vihreät, vasemmistoliitto, RKP sekä kristillisdemokraatit. Vasemmistoliiton puoluesihteeri Mikko Koikkalainen epäilee toisaalta kuinka koronasopimuksen kävisi paikallistasolla.

– Vasemmistoliiton paikallistaso peruuttaa yleisötilaisuuden, koska puoluetoimistolta saanut sellaisen ohjeen. Samaan aikaan toisen puolueen toimijat pitävät yleisötilaisuuden, on sitten heidän puolueensa linjannut mitä tahansa, hän miettii.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt