X
SULJE MAINOS
Väärinkäytökset ovat yleisesti ottaen harvinaisia. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Yle: Näin ihmiset keplottelevat kaupoista ilmaisia tuulettimia

Osa asiakkaista yrittää palauttaa tuulettimet helteiden jälkeen.

Osa asiakkaista käyttää hyväkseen elektroniikkatuotteiden palautusjärjestelmää, Yle kertoo.

Palautusjärjestelmällä tarkoitetaan esimerkiksi Gigantin, Verkkokauppa.comin ja Powerin tarjoamaa palvelua, jossa ostetun tuotteen voi maksutta palauttaa enimmillään 60 päivää oston jälkeen. Gigantilla palautusaika on 50 vuorokautta, Powerilla 60 ja Verkkokauppa.comilla 32 vuorokautta.

Kesällä ilmiö on näkynyt erityisesti tuulettimien ja virtuaalivaluuttojen louhintaan käytettävien tietokoneiden palauttamisena. Power Suomen toimitusjohtajan Juha-Mikko Saviluodon mukaan kyseessä on ”pelin henki”.

– Puhutaan hyvin pienestä määrästä kokonaisvolyymia, mutta ei voi kuitenkaan sanoa, etteikö tällaista tapahtuisi. Varmasti suurin osa ihmisistä arvelee, että ensi kesänäkin on helteitä ja tarvetta laitteille tulee vielä, Saviluoto sanoo Ylelle.

Palautuksen pääsääntö on, että tuotteen on oltava ehjä ja myyntikuntoinen, jotta se voidaan palauttaa. Väärinkäyttöä pyritään kitkemään seuraamalla sarjapalauttajien asiakashistoriaa ja varmistamalla, onko tietokone ollut todella käyttötuntien perusteella tavallisessa kotikäytössä.

Tiukasta kontrollista huolimatta ihmiset yrittävät silti palauttaa paljonkin käytettyjäkin laitteita.

– Jos laite on ollut yötä päivää louhinnassa eikä normaalissa kotikäytössä, niin tuote ei ole enää palautusoikeuden piirissä, Saviluoto sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt