K-ryhmän kansalaismaskeja myynnissä Helsingissä. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Yle: Maskien myynti paikoin kaksinkertaistui viikossa

Koronatilanteen paheneminen näkyy maskikaupassa.

Maskien myynti on paikoin tuplaantunut viikon aikana, mutta maskeja pitäisi riittää kaikille, kertoo Ylen uutiset. Yle kysyi asiaa SOK-yhtymältä, K-ryhmältä, Tokmannilta ja Yliopiston Apteekilta.

Yliopiston Apteekeissa maskimyynti on viimeisen viikon aikana ollut noin kaksinkertainen edelliseen viikkoon verrattuna. Myös muut jälleenmyyjät ovat havainneet kasvavaa kysyntää kuluneen viikon aikana.

Kysynnän kasvu näyttääkin seuraavan koronarajoituksia. Maskien jälleenmyyjät kertovat, että keväällä ja kesällä maskien myynti oli vähäisempää kuin nyt, ja myös saatavuus oli heikompi.

Valtava myyntipiikki ilmaantui elokuussa, kun ensimmäiset maskisuositukset annettiin.

– Silloin myynti 10-kertaistui aiempiin kuukausiin verrattuna, kertoo SOK:n valikoimajohtaja Janne Paananen Ylelle.

Kysyntä reipastui jälleen lokakuun alussa uusien suositusten ja rajoitusten tullessa voimaan. Paananen kertoo, että kertakäyttöisiä kasvomaskeja myydään nyt muutama miljoona viikossa, kun kesällä niitä myytiin viikossa muutama tuhat.

Jälleenmyyjät uskovat maskien riittävyyteen, vaikka suosituksia tiukennetaankin nyt monissa paikoissa. Saatavuuden parantuminen on heijastunut myös maskien hintoihin. Kevään jälkeen maskien hinnat ovat laskeneet samalla, kun maskien tuotantomäärät ovat kasvaneet ja niiden saatavuus parantunut.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt