X
SULJE MAINOS
Lapsia uimakoulussa Kumpulan maauimalassa Helsingissä. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Yle: Lasten uimataitojen pelätään heikentyvän koronan vuoksi

Vanhempia kehotetaan harrastamaan uimista lastensa kanssa.

Korona vuoksi lasten uimakoulukursseja on järjestetty tavallista vähemmän. Tämän pelätään heijastuvan syksyllä alkaviin koulujen uimaoppitunteihin.

Lapset voivat kuitenkin parantaa uimataitojaan kesällä uimakouluissa.

Syksylle varaudutaan suuriin ryhmäkokoihin ja tavallista heikompaan lähtötasoon, kertoo Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto SUH.

SUH:n koulutussuunnittelija Tero Savolaisen mukaan parin vuoden uimatauolla on merkittävä vaikutus etenkin 5–9-vuotiaisiin lapsiin.

– Uimaopettajilla kautta maan tulee olemaan pitkiä päiviä, että saavat tämän oppimisvajeen kurottua lasten kanssa kiinni. Ensi syksynä uimakouluissa nähdään, miten ryhmät jakaantuvat pienen altaan ja ison altaan, eli uimataitoisten ja heikosti tai ei lainkaan uivien välillä, Savolainen sanoo Ylelle.

Myös uimakouluja järjestävän FitPitin toimitusjohtaja Laura Manninen on huomannut, että uimakoulujen kysyntä on suurta.

– Joka ikinen paikka pääkaupunkiseudulla on täynnä. Kaikki halukkaat eivät mahdu tällä hetkellä mukaan.

Manninen on samoilla linjoilla SUH:n kanssa liittyen koulujen uimaopetukseen syksyllä.

– Pelottavan isoja ja huonosti uivia ryhmiä on tiedossa. Heikoissa kouluissa voi olla ensi lukukaudella aika mielenkiintoisia ryhmiä, kun tullaan ensimmäistä kertaa kolmannella luokalla uimaan, Manninen sanoo.

Savolaisen mielestä olisi tärkeää rakentaa tervettä uintikulttuuria jo perheen sisällä. Hän peräänkuuluttaa vanhempien vastuuta lapsen uimataitopohjan rakentamisessa.

– Vanhempien rooli tässä on merkittävä. Tehdään hyvä pohjatyö syksylle, että lasten on helppo jatkaa uimataidon kehittämistä koulujen uimaopetuksessa. Mennään lasten kanssa touhuamaan veteen ja nauttimaan Suomen kesästä, Savolainen toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt