X
SULJE MAINOS
Koronaviruspartikkeleita.LEHTIKUVA/AFP

Yle: Lappajärvellä ilmaantuvuusluku yli 1700

Viime viikolla alle 3000 asukkaan Lappajärvellä todettiin yli 50 koronatartuntaa.

Järvi-Pohjanmaalla koronatilanne heikkenee vauhdilla, kertoo Ylen uutiset.
Lappajärvellä on todettu 18. lokakuuta jälkeen yhteensä 51 koronatartuntaa ja kaikki uudet tartunnat liittyvät Lappajärven yhteiskoulun tartuntaketjuun.

Lappajärven kunnan osalta seitsemän vuorokauden ilmaantuvuusluku on peräti 1 706 tapausta 100 000 asukasta kohden. Koko maassa 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 121,3.

Sunnuntaina Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta kokoontui kiireellisesti ylimääräiseen kokoukseen. Lautakunta päätti laittaa Lappajärven yhteiskoulun ja lukion tilat suljettaviksi tartuntatautilain nojalla lokakuun loppuun asti. Lappajärven yhteiskoulun luokkien 4.–9. ja lukion opetus järjestetään tällä viikolla etäopetuksena.

Perusopetuslaki ei mahdollista esiopetuksen, vuosiluokkien 1–3, erityisen tuen päätöksen saaneiden, pidennetyn oppivelvollisuuden ja perusopetuksen valmistavan opetuksen oppilaiden opetuksen järjestämistä etäopetuksena. Tästä syystä edellä mainituilla oppilailla opetus järjestetään yhä lähiopetuksena, kertoo Lappajärven kunta verkkosivuillaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt