X
SULJE MAINOS
Savitaipaleen hyvinvointiasema 4. tammikuuta 2017. Savitaipaleen kunnan väestöllinen huoltosuhde on yksi maan huonoimpia. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Yle: Kunnan purkutalosta 2,7 miljoonan kaupat

Hoivayhtiö Mehiläinen on tehnyt miljoonakaupat Savitaipaleen kunnan purkukiinteistöistä.

Hoivapalveluita tarjoava Mehiläinen ostaa Savitaipaleen kunnalta 2,7 miljoonalla eurolla vanhan sisäilmaongelmaisen terveysaseman ja purkaa sen omalla kustannuksellaan, kertoo Yle.

Kokonaissopimukseen kuuluu muitakin purettavaksi päätyvien rakennusten kauppoja. Tämän lisäksi Mehiläinen rakentaa kunnan keskustaan uuden. vanhuksille suunnatun 60-paikkaisen palveluasumisen yksikön.

Hyvinvointisasema on yli neljäkymmentä vuotta vanha ja sisäilmaongelmien takia joitakin sen palveluita on siirretty rakennuksen takapihalle tilaelementteihin.

– Tokihan sitä yön hiljaisina tunteina miettii, että onko tässä sittenkin vielä joku koira haudattuna, Savitaipaleen kunnanhallituksen puheenjohtaja Janne Hölsä kommentoi kauppoja Ylelle.

Mehiläinen Oy ei avaa perusteitaan purettavaksi päätyvien rakennusten ostamiselle kovin syvällisesti. Hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härus painottaa, että Mehiläinen on kiinnostunut laadukkaiden hoiva-asumisen palveluiden järjestämisestä.

– Kyse on kokonaisuudesta, jossa Mehiläinen jatkaa hoivapalveluiden tuottamista moderneissa tiloissa Savitaipaleella, Härus kiteyttää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt