Tartunnan saanut henkilö oli ollut matkalla Turkissa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Yle: Koronaa sairastanut matkustanut VR:n junassa

Ylilääkärin mukaan muut matkustajat ovat saattaneet altistua.

Turkista 1. elokuuta Suomeen palannut, koronapositiiviseksi todettu henkilö matkusti  Yle Svenskan mukaan VR:n junalla.

Henkilö matkusti junalla sunnuntaina 2. elokuuta. Ylen VR:ltä saamien tietojen mukaa Vaasasta kotoisin oleva mies ei kuitenkaan jäänyt junassa pois kotikaupungissaan, koska se ei ollut hänen valitsemansa junan pääteasema. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten mies matkusti Vaasaan.

Positiivinen tartunta todettiin maanantaina. Miehellä oli jo matkan aikana alkanut ilmetä oireita, kuten lieviä vaikeuksia hengittää.

Vaasan kaupungin johtavan ylilääkäri Heikki Kaukorannan mukaan on mahdollista, että henkilö on saattanut tartuttaa koronan muille lentokoneessa tai junassa.

– Se on riski. Riskin suuruus riippuu siitä kuinka lähellä muut ihmiset olivat sairastunutta, Kaukoranta sanoo Svenska Ylelle.

Tapauksesta on ilmoitettu THL:lle, joka pyrkii tavoittamaan liikennevälineissä virukselle altistuneita. Koronaan sairastunut mies on Kaukorannan mukaan kotikaranteenissa ja voi hyvin.

Vaasan keskussairaalan Infektioylilääkäri Juha Salonen pitää tapausta vakavana. Hänen mukaansa koronatartunnat voivat Suomessa lisääntyä, jos vastaavanlaiset tapaukset yleistyvät.

– Mielestäni on vakavaa, että meille tulee nyt monia potilaita riskimaista ja että he eivät noudata meidän antamiamme ohjeita. Ihmiskontakteja tulisi välttää tällaisissa tilanteissa, hän sanoo.

– Kaikkien tulisi miettiä, onko järkevää matkustaa nyt, Kaukoranta toteaa.

Suomeen mies saapui Turkista Helsinki-Vantaalle tulleella lentokoneella 1. elokuuta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt