Verkkouutiset

Yle: Kolmesta viikosta puhelinmyyjänä jäi käteen vain 150 euroa

Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kerrotaan, että puhelinmarkkinointiyhtiöt aiheuttavat virastolle runsaasti yhteydenottoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle kertoo artikkelissaan parikymppisestä opiskelijasta Antista, joka oli muuttanut Joensuusta Helsinkiin kesätöihin puhelinmarkkinointiyhtiöön. Antille oli luvattu 1200 euron takuupalkka, mutta hänet irtisanottiin nopeasti ja palkkaa maksettiin kolmen viikon täysipäiväisestä työstä lopulta vain 150 euroa. Antin koko tarinan voit lukea Ylen sivuilta.

Ylitarkastaja Eerik Tarnaala Etelä-Suomen aluehallintovirastosta sanoo, että Antin tapaus kuulostaa siltä, että kaikki ei ole mennyt täysin oikein. Aluehallintovirastot toimivat työlainsäädäntöä valvovina viranomaisina.

– Kyllä puhelinmarkkinointiyhtiöistä tulee runsaasti yhteydenottoja meille, varsinkin palkanmaksuun liittyvistä epäselvyyksistä, Taarnala sanoo Ylelle.

Ylitarkastajan mukaan alalla työehtoja on usein kirjoitettu monitulkintaiseen muotoon.

– Työsopimukseen on kirjattu epäselvästi se, millä tavalla palkka muodostuu. Sitten saattaa käydä tällä tavalla, että luvattua pohjapalkkaa ei sitten saadakaan, kun siinä on sellainen ehto, että pitää joku tietty viikkomäärä tai kuukausi olla siinä työssä, Tarnaala selvittää Ylelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)