Yle: Kokoomuksen ja SDP:n kannatukset notkahtivat

Sekä kokoomuksen että SDP:n kannatus on Ylen tuoreessa mielipidemittauksessa pudonnut yli prosenttiyksikön.

SDP on Suomen suurin puolue 21,5 prosentin kannatuksella, mutta kannatuksesta on huvennut 1,2 prosenttiyksikköä edelliseen mittaukseen nähden.

Toiseksi suurin puolue on keskusta, jonka kannatus on 20,9 prosenttia. Edelliseen mittaukseen nähden kannatus on pudonnut 0,5 prosenttiyksikköä.

Kokoomus on kannatusmittauksessa kolmannella sijalla 17,3 prosentin kannatuksella. Edelliseen mittaukseen nähden kokoomus on menettänyt puolueista eniten kannatustaan, 1,4 prosenttiyksikköä.

Vihreät on nostanut kannatustaan 0,6 prosenttiyksiköllä 12,3 prosenttiin.

Perussuomalaisten alamäki näyttää taittuneen. Puolue on nostanut kannatustaan 0,9 prosenttiyksikköä 9,8 prosenttiin.

Vasemmistoliitto on nostanut kannatustaan puolueista eniten. Sen kannatus on nyt nyt 8,6 prosenttia, mikä on 1,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin viimeksi.

RKP:n kannatus on 4,1 prosenttia ja Kristillisdemokraattien kannatus 3,4 prosenttia.

Ylen kannatusmittauksen on toteuttanut Taloustutkimus, joka haastatteli tutkimusta varten 2 923 henkilöä. Haastattelut tehtiin 11.tammikuuta ja 2. helmikuuta välisenä aikana. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,4 prosenttiyksikköä ylös tai alaspäin.

Epävarmojen osuus on kannatusmittauksessa lisääntynyt. Puoluekantansa kertoi kaikista vastanneista 61,3 prosenttia, kun viimeksi puoluekannan ilmoitti 66,6 prosenttia vastanneista.

Kommentit