X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yle: Kokoomuksella paras imago suomalaisten keskuudessa

Puoluebarometrissa vihreiden julkikuva on heikoin.

Ylen saaman tuoreen puoluebarometrin mukaan paras kokonaisimago puolueista on tällä hetkellä kokoomuksella. Kokoomus on nostanut sijoitustaan huomattavasti viime keväästä. Vihreillä on puolueista heikoin imago.

Suurimmat puolueet tilaavat yhdessä puoluebarometria, joka selvittää niiden julkikuvaa kahdesti vuodessa. Tutkimuksen teettävä Kantar TNS kertoo osia julkisuuteen, mutta suurin osa tiedoista jää puolueiden itsensä käyttöön. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi tutkimuksen imago-osa.

Kokoomuksen imago on kohentunut merkittävästi. Puolueeseen liitetään nyt lähes kaikkia myönteisiä ominaisuuksia enemmän kuin vuoden alkupuolella. Barometrin mukaan arviot kokoomuksesta ovat johdonmukaisesti positiivisempia kuin muilla ja ne ovat parantuneet kautta linjan.

Barometrissa arvioidaan, että viiden viimeisimmän tutkimuksen perusteella vihreiden tilanne on kokonaisimagolla mitattuna muuttunut ”pikku hiljaa, mutta johdonmukaisesti heikommaksi”.

”Pitemmän aikavälin tarkastelu vihjaa vihreiden imagon olevan heikompi kuin pitkään aikaan”, barometrissa todetaan.

SDP on puolueista järjestyksessä sijalla kaksi. PS sijoittuu kolmanneksi, vasemmistoliitto neljänneksi ja keskusta viidenneksi.

RKP, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt eivät ole kyselytutkimuksessa mukana.

Kantar TNS haastatteli puoluebarometria varten 1 223 suomalaista 12.–21. lokakuuta 2021. Tutkimustulosten virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.