Vuokra-asuntonäyttö Katajanokalla Helsingissä. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Yle: Kaupunkien sisäiset erot vuokrissa vaihtelevat

Suurimmat sisäiset hintaerot yksityisillä vuokramarkkinoilla ovat Helsingissä, Tampereella ja Espoossa.

Ylen selvityksen mukaan suurimmat kaupungin sisäiset hintaerot yksityisillä vuokramarkkinoilla ovat Helsingissä, Tampereella ja Espoossa. Vertailussa on mukana Vuokraovessa julkaistut yksityisten vuokranantajien kerrostaloasunnot.

Tampereen sisäiset hintaerot selittyvät Ylen mukaan suurella kysynnällä. Kun tulijoita on enemmän kuin vuokra-asuntoja, halutuimpien alueiden vuokrat nousevat korkeiksi.

Pellervon taloustutkimuksen (PTT) ekonomisti Peetu Keskinen muistuttaa, että Tampereen vetovoimaa lisää kulkuyhteyksiä parantava ratikka. Lisäksi kaupunki sijaitsee lähellä Pohjanmaata ja Pohjois-Suomea, joista muuttaa ihmisiä tasaista tahtia Pirkanmaan sydämeen.

Suurimmat kaupungin sisäiset hintaerot ovat Helsingissä. Kaksion hintahaitari on hieman sivussa sijaitsevan Tapulikaupunki-Ala-Tikkurilan 790 eurosta Kaartinkaupungin arvohuoneistojen reiluun 1 500 euroon.

Pääkaupunkiseudulla kaupunkien välillä on suuriakin eroja. Edullisinta vuokra-asuminen on Vantaalla, jossa hyvin harva kaksio maksaa yli tuhat euroa, toisin kuin naapurissa Espoossa ja Helsingissä.

Vantaan pienemmät hintaerot johtuvat siitä, että asuntojen tarjonta on tasaisempaa. Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsolan mukaan Vantaalta ei löydy selvästi muita alueita kalliimpia eliittikaupunginosia niin kuin Helsingissä ja Espoossa on.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt