X
SULJE MAINOS
STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Yle: Kansliapäällikkö haluaa virkanimitykset avoimen poliittisiksi

Päivi Sillanaukee perää keskustelua pätevyysvaatimuksista ja kriteereistä.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee muuttaisi ministeriöiden kansliapäällikköiden nimitykset avoimen poliittisiksi, kertoo Yle.

– En näe tässä dramatiikkaa, mutta nimitykset pitäisi tehdä toisella tavalla, jos lopulta muut kuin pätevyyteen perustuvat kriteerit vaikuttavat, Sillanaukee toteaa Ylen haastattelussa.

Sillanaukeen kausi STM:n kansliapäällikkönä päättyy syyskuun lopussa. Vuodesta 2012 kansliapäällikkönä toiminut Sillanaukee haki jatkoa tehtävässään, mutta hallitus nimitti aikaisemmin tässä kuussa ministeriön uudeksi kansliapäälliköksi Kirsi Varhilan.

Sillanaukee toteaa Ylelle pitävänsä nimitystä poliittisena. Sillanaukee on taustaltaan kokoomuslainen, Varhila taas demari. Nimitysmuistion mukaan Varhilalla on paremmat valmiudet johtaa hallituksen uudistushankkeiden läpivienti. Sillanaukee ihmettelee muistion perusteluja.

Sillanaukee haluaa keskustella nimitysten pätevyysvaatimuksista, vaikka ei kyseenalaistakaan ministerin harkintavaltaa.

– On reilua kansalaisia ja virkamiehiä kohtaan, että on selkeää, millä perusteella virkaa haetaan ja täytetään, Sillanaukee sanoo.

Kansliapäällikkö perää myös keskustelua kansliapäällikköiden ja poliittisten valtiosihteerien työnjaosta.

Antti Rinteen (sd.) hallituksen poliittisten valtiosihteerien ja avustajien suuresta määrästä on käyty kesän aikana kiivasta keskustelua.

 

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt