X
SULJE MAINOS
Koronapasseja tarkistetaan Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yle: Hallitus aikoo ehdottaa lisärajoituksia alueille

Etätyösuositus saattaa palata ainakin koronaviruksen leviämisalueille.

Hallitus pohtii, pitäisikö alueviranomaisia patistella määräämään uusia koronarajoituksia. Patistelukeinona toimisi sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirje, kertoo Yle. Hallitus pohtii asiaa tiistaina.

Aluehallintoviranomaiset toimivat itsenäisesti, eikä hallitus voi suoraan määrätä heitä ottamaan käyttöön uusia rajoituksia. Nykytilannetta ei hallituksessa nähdä täysin toivottomana.

– Aluehallintoviranomaiset ovat määränneet entistä enemmän rajoituksia viimeisen viikon aikana. Useilla alueilla on otettu käyttöön esimerkiksi kokoontumisrajoituksia, sanoo nimettömänä pysyvä hallituslähde.

Vaasan sairaanhoitopiirissä tuli lauantaina voimaan uusi rajoitus, joka koskee eräitä yli sadan hengen yleisötilaisuuksia. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puolestaan suositteli maanantaina Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön.

Hallitus pohtii lisäksi, pitäisikö etätyösuositus palauttaa voimaan koko maahan tai ainakin niin sanotuille koronaviruksen leviämisalueille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on antanut etätyösuosituksen viruksen leviämisalueille.

Hallitus ei Ylen mukaan tee tiistaina päätöksiä siitä, miten koronapassia voitaisiin käyttää työpaikoilla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt