Vain Helsinki tarjoaa päiväkodeissaan mahdollisuuden vegaaniruokaan. LEHTIKUVA / LINDA MANNER

Yle: 50 lapsen vegaaniruoan hintalappu 26 000 euroa vuodessa

Vantaalla aletaan selvittää mahdollisuuksia vegaaniruoan tarjoamiseen päiväkodissa.

Pääkaupunkiseudulla ainoastaan Helsingissä tarjotaan mahdollisuus vegaaniruokaan jo päiväkodissa, kertoo Yle. Helsingin ruokapalveluvastaava Erja Suokas kertoo, että vegaanisia aamupaloja, lounaita ja välipaloja nauttii noin 50 lasta.

Hintalappu näiden lasten aterioille on noin 26 000 euroa vuodessa.

Nyt myös Vantaan varhaiskasvatuksessa aletaan selvittää, voitaisiko jo päiväkotilapsille alkaa tarjoamaan vegaaniruokaa.

– Mitään päätöstä asiassa ei ole tehty. Perheiden yhteydenotot ovat tulleet noin kahden viikon aikana, eikä nykyisin voimassa olevia kaupungin ateriasopimuksia voi näin nopeasti muuttaa, kertoo Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen.

Vantaan Sanomissa torstaina kaksi vantaalaisäitiä osoitti huolestuneisuutensa päiväkoti-ikäisten lastensa ruokailuista, sillä vegaanista ruokaa ei Vantaan päiväkodeissa tarjota. Myöskään omia lounaita ei hygieniasyistä saa viedä säilytettäväksi päiväkotien keittiöihin.

Askola-Vehviläisen mukaan vegaaniruokaa ei Vantaan päiväkodeissa ole tarjottu siksi, että sille ei ole ollut kysyntää eikä sen terveysvaikutuksia alle kouluikäisten kasvuun ja kehitykseen tiedetä.

– Taloudelliset vaikutukset täytyy selvittää. Tarvitsemme myös asiantuntijatietoa siitä, millä tavalla vegaaniruokavalio voitaisiin toteuttaa. Mikäli kysyntää tulee enemmän, niin varmasti lähdemme liikkeelle ehdotuksissamme.

Espoossa ei kaupungin ruokapalvelujohtaja Minna Aholan mukaan ole suunniteltu vastaavaa.

– Hirveän vähän on ollut kysyntää eli toistaiseksi sille ei ole ollut tarvetta, Ahola toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt